Thursday 24 September 2009

pepenele- sanatate



Pepenii la mare cautare

Des pomenitii pepeni sunt o adevarata mina de sanatate.
Cercetatorii au descoperit ca pepenii verzi contin cu 40% mai mult licopen - pigmentul natural ca reda culoarea rosie - decat tomatele, vestite pentru efectul lor anticancerigen.O ceasca si jumatate de pepene verde contine 9-13 g delicopen, in functie de intensitatea culorii ori a dulcetii, iar spre deosebire de rosii, pepenele nu trebuie fiert pentru a elibera licopenul.
Dar iata si alte motive pentru care pepenele rosu n-ar trebui sa lipseasca de la nici o masa, daca nu sa fie chiar singurul fel macar o saptamana.

Hidratant


Avand aproximativ aceeasi compozitie cu fluidele eliminate de corp - 92% apa si un amestec de zahar , saruri, calciu, magneziu, potasiu si sodiu, pepenele hidrateaza organismul de doua ori mai eficient decat un pahar cu apa, spun cercetatorii englezi.

Diuretic si hipotensiv

Este detoxifiant, avand efecte pozitive asupra siste mului urinar . Iar datorita continutului de cucurbocitrin care dilata vasele capilare si regleaza tensiunea arteriala pepenele este benefic si pentru sistemul cardiovascular .

 
Scut antisolar

Fiind bogat in vitamina C (100g asigur a 25%din necesarul zilnic) si beta-ca roten, consumul zilnic asi gu ra o protectie eficienta din interior impotriva radiatiilor UV.

Hipocaloric 
Cu un continut de grasimi zero si doar 26-29 kcal/100 g miez pepenele este ideal pentru dieta. Este usor digerabil daca se consuma separat, altfel ingreuneaza digestia altor alimente.Pentru a evita scaderea glicemiei se reco manda asocierea cu paine integrala si consumul nelimitat, ori de cat e ori va este foame. Va opriti atunci cand credeti ca ati atins obiectivul propus: detoxifiere, scadere in greutate, stare generala imbunatatita. Introducerea altor alimente se va face disociat de pepene, dar el nu se elimina din menu pe toata durata se zonului, pastrand zilnic o masa de pepene.

Coaja minune 
V-ati obisnuit cu siguranta sa aruncati coaja de la pepene. Aflati ca odata cu partea alba aruncati siliciul - care imbuna tateste activitatea pancreasului, stabilizeaza calciul in organism si fortifica sistemul osos, si odata cu invelisul verde, clorofila - bactericida, fungicida si detoxifianta.


Antinevrotic 
500 g de pepene con sumat zilnic timp de 20 de zile determina un proces pasiv de echilibrarea functiilor cerebrale. Starea de bine se instaleaza dupa cateva zile de la inceperea curei.

Anticolesterol

 O cura de trei saptamani cu minim 2 kg de pepene zilnic normalizeaza si cea mai crescuta colesterolemie.

No comments: